YHTEYSTIEDOT

KALENTERI

 

Vihdin urheiluautoilijat karting
Vihdin urheiluautoilijat ry logo

KARTING

 

 

Karting on autourheilun suurin nuorisolaji, jossa luodaan peruspohja ja tehdään perusharjoittelu myöhempää autourheilu-uraa varten. Karting on myös aitoa kilpaurheilua, jossa voi rakentaa omaa autourheilijan uraa iästä riippumatta. Kartingissa ajatetaan FIA:n maailmanmestaruudesta, ja tämä antaakin laajat mahdollisuudet kehittää ja luoda uraa lajin sisällä.

 

Karting on tapahtumarikas, nopeatempoinen ja haastava laji, joka tekee siitä myös erittäin mielenkiintoisen seurattavan katsojille. Ulkoratojen kilpailuissa keskituntinopeudet nousevat usein yli 70 kilometriin tunnissa huippunopeuksien ollessa jopa 140km/h tasoa.

 

Helpoiten lajin pariin pääsee osallistumalla paikallisen autourheiluseuran järjestämään karting-ajokoulutukseen, jossa opetellaan sääntöjä ja harjoitellaan ohjatusti ajamista.

 

Karting-auton ajamisen voi aloittaa jo hyvin nuorena ja ensimmäiseen harrasteluokkaan (Cadett) pääsee jo 7-vuotiaana, kansallisiin kilpailuihin KF6- ja Raket-luokissa voi ottaa osaa sinä vuonna, kun täyttää 10 vuotta. Lajin kansainvälisiin KF-luokkiin pääsevät 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat kuljettajat. Pojat ja tytöt ajavat kartingissa samoissa luokissa ja kilpailuissa.

 

Myös varttuneemmille kilpailuhenkisille ja vauhdinnälkäisille karting tarjoaa monia aikuisharrastemahdollisuuksia esimerkiksi aikuisharrastajien joukkuekilpailujen muodossa.

 

Menestyäkseen kuljettajana tässä lajissa on hyvin nuorena omaksuttava myös urheilijaelämän tuomat haasteet niin henkiselle kuin fyysisellekin puolelle.

 

Kartingin ulkoratoja Suomessa on yli 50 kappaletta, joiden lisäksi ensimetrit voi käydä ottamassa vaikka sisäkarting-halleissa, joita on ympäri Suomea.

 

Lähes kaikki formulakuljettajamme sekä monet muidenkin lajien kuljettajat ovat aloittaneet uransa juuri tästä lajista. Muun muassa Kimi Räikkönen sekä Heikki Kovalainen ovat aloittaneet kartingista ja he ajavat edelleenkin välillä karting-autolla harrastuksena ja harjoituksena. Laji pitää sisällään ammattilaisuuden sekä harrastustoiminnan niin aikuisille kuin lapsillekin.

 

 

 

Toimikunta, karting

Juha Alhola • 0400 187 041 • juha.alhola/at)gmail.com

Matti Salminen • 044 048 4298 • salminen.matti(at)dnainternet.net

Mika heikkilä • 044 544 4002 • mikaheikkila(at)msn.com

Seppo Hagerlund • 0400 475414 • seppo.hagerlund(at)ad-office.fi

 

 

LISÄÄ TIETOA:

 

 

 

 

 

Linkkejä kartingratojen ja -seurojen www-sivuille:

 

 

 

 

 

 

 

http://www.autourheilu.fi/lajit/karting/

http://www.kartingliitto.com

Kuopio:               http://www.kartingkuopio.fi

Lahti:                 http://www.phnet.fi/public/lahdenfk

Hyvinkää:         http://www.hyua.fi

Bemböle:          http://www.espoonurheiluautoilijat.fi

Vaasa:                 http://www.vaasanua.net

Jämsä:                 http://www.aukjamsanaijat.fi

Kokemäki:         http://www.kokemaenfkkerho.com

Lievestuore:    http://www.karting-finland.com